Danny Vera gewoon goed

Na jarenlange afwezigheid in muziekstad Groningen stond Danny Vera zaterdag eindelijk in De Oosterpoort. De beste geklede man van 2014 betrad uiteraard strak in driedelig pak het podium. Tijdens de opening met drie nummers van zijn laatste album The Outsider toonde hij direct zijn klasse.

De opbouw van de avond was sterk en kende een prettige afwisseling tussen ballads en de ruigere rock & roll. Op het juiste moment ontdeed Vera zich van zijn colbert er werden de mouwen opgestroopt. De belofte om de hele zaal te laten staan loste hij in. Bij Come On, Hold On zong iedereen luidkeels mee en werd een haast religieuze sfeer gecreëerd. Een prestatie op zich. Menig voorganger slaagde er niet in de stugge Groningers van hun stoelen te laten opstaan.

Danny Vera staat garant voor een heerlijke avond

Hier ligt dan ook de kracht van Danny Vera. Zowel de opzwepende nummers als zijn gevoelige teksten slaan aan bij het publiek. Zijn optredens staan garant voor een heerlijke avond muziek. Vera weet altijd kwaliteit te leveren, maar toch komt hij iets te kort om tot de echt groten te worden gerekend. Kenmerkend hiervoor is dat ik nooit heb overwogen op Danny Vera te stemmen voor de Top 2000, maar dat ik zijn album Distant Rumble al jarenlang grijs draai.

De concerten van Vera worden altijd afgesloten met een deels geïmproviseerde medley van klassieke rock & roll nummers. Deze avond was de uitvoering hiervan matig en deed de afsluiting afbreuk aan het verder uitstekende optreden. Er zat te veel tijd tussen de verscheidene nummers, waardoor de aandacht van het publiek verslapte. Op het moment dat de aandacht werd teruggepakt met een geschikte klassieker, werd deze alweer veel te snel ten einde gebracht.

Iets aan de late kant herpakte Danny Vera zich en tijdens Suspicious Minds had hij het publiek weer even langere tijd te pakken. Met vaste afsluiter Folsom Prison Blues sloot Danny Vera de avond toch nog eervol af. Heerlijke, pure rock & roll. Vera op zijn best. Bij zijn volgende bezoek aan Groningen ben ik zeker weer van de partij.