De laatste nacht van de Top 2000

Al enkele jaren vormt de laatste nacht van het jaar de absolute climax van mijn Top 2000 verslaving. Deze nacht stijgt de kwaliteit van de nummers naar grote hoogtes. Er zijn geen wedstrijden van het WK darten die ik graag wil zien en mijn vrouw ligt te slapen. Deze nacht gaat het puur om het genieten van de muziek.

Elk heel uur overweeg ik naar bed te gaan. Maar een blik op de nummers die het komende uur gaan komen weerhoudt mij hiervan. Het ene nummer is nog beter dan het andere nummer. De unieke volgorde van afspelen werpt me van herinnering naar herinnering.

Tijdens een sporadisch minder nummer zet ik het volume flink lager. Mocht een dergelijk nummer zich langere tijd niet aandienen dan doe ik dit tijdens het journaal. Het gros van de nummers zijn namelijk dermate goed dat de muziekliefhebber in mij genoodzaakt is de volumeknop flink open te gooien. Dankzij eerdergenoemde herstelwerkzaamheden kan ik dit vol overgave doen.

Uiteindelijk zal rond een uur of vijf de slaap het onvermijdelijk gaan winnen van de liefde voor de muziek. Twee uur later zal ik op de bank verschrikt wakker worden en moeten concluderen wat voor fantastische nummers ik in die afgelopen twee uur heb gemist.

De laatst dag van de Top 2000 is dan aangebroken. Deze dag zit vol met fantastische nummers, maar zal muzikaal toch in het niets vallen bij de afgelopen nacht. Deze dag zit namelijk vol met hele fijne sociale verplichtingen zoals eten, drinken, kletsen en de oudejaarsconference kijken. Tussendoor wordt er uiteraard naar de Top 2000 geluisterd, maar dit is dan slechts een secundaire bezigheid.

Na middernacht gaan we uitgebreid het nieuwe jaar vieren met nog een drankje en een danspasje. De volgende ochtend word ik wakker in het zwarte gat dat de Top 2000 achter laat. Na enkele dagen ben ik hersteld en heb ik mijn draai in het nieuwe jaar gevonden. Bij deze alvast een heel fijn 2017 gewenst!