Diggy Dex doet zichzelf tekort

In Groninger poppodium Simplon was een overwegend jong publiek samengekomen voor het optreden van Diggy Dex. De 36-jarige rapper heeft enkele sterke teksten op zijn repetoire staan en is daarnaast in staat deze met de juiste gevoelens op het publiek over te brengen. Aan het begin van de avond bevestigde hij dit met het nummer Liever. Kort daarna gaf het gehele publiek gehoor aan zijn oproep Laten We Dansen.

Halverwege het concert kwam Diggy Dex temidden van het publiek staan. Zijn intiem gezongen Morgen Komt Het Goed vormde ondanks de aanwezigheid van de grote aantallen hardnekkig uit te roeien smartphones een van de hoogtepunten van de avond. Na het nummer voegde ook de rest van de band zich in het publiek voor een geslaagde jamsessie.

Toen met Grote Mannen Worden Klein het vaderschap werd aangesneden, leek het leeftijdsverschil tussen artiest en publiek des te groter. Zijn rake teksten verdienen een volwassener publiek. Dat dit niet het geval was, heeft Diggy Dex voornamelijk aan zichzelf te danken. Tussen zijn goede nummers door vond hij het nodig kinderachtige leuzen te scanderen en gezochte interacties met het publiek aan te gaan. De volwassen muziekliefhebber past hiervoor. Deze tijd had hij beter kunnen gebruiken voor enkele solo’s van zijn bandleden.

Het toegift bestond uiteraard uit zijn Ode Aan Het Leven. Dat JW Roy zijn stem een opname was, werd gecompenseerd door de overtuiging waarmee Diggy Dex zelf het refrein meezong. Het goede nummer blijft op positieve wijze in je hoofd nagalmen en het publiek kon de zaal met een fijn gevoel verlaten.

Op 17 april 2017 komt een jongensdroom van Koen Jansen uit. Hij staat die dag in Koninklijk Theater Carré. Een iets aangepaste show in combinatie met de aanwezigheid van JW Roy, Stef Bos en Paul de Munnik zullen er ongetwijfeld voor zorgen dat hij minstens een ster hoger zal scoren. Wat mij betreft een aanrader.